Håndlaftern
Håndlafting av tømmerhytter og tømmerhus

Vi i Håndlaftern opplever stadig at folk får hakeslepp når de ser hyttene våre - dimensjonene på materialet og nøyaktigheten i finishen. Men det ligger ingen hokus-pokus bak. De håndlafta hyttene våre er et resultat av gamle ærverdige håndverkstradisjoner, gammel god arbeidsmoral og tømmer fra gamle stolte trær. Vi har satt opp mange lafta hytter, både i Trollheimen og i Oppdal.

interiør av laftet hytte på oppdal

 
 Håndlaftern er en bedrift som har spesialisert seg på å bygge håndlafta tømmerhytter, tømmerhus og andre lafta bygninger av høy kvalitet. Råmaterialet er nordmørsfuru i mektige dimensjoner. Produksjonslokalene ligger i Øvre Surnadal, like ved porten til Trollheimen. Håndlafterns 7" tømmerhytter og tømmerhus er laget av stokker som måler opp til 50 cm i rotenden etter at de er skåret. Alt tømmer som blir brukt er vinterfelt og lufttørket i 1 1/2 år.

Håndlafting som byggemåte har tradisjoner fra flere århundrer tilbake. Disse stolte norske tradisjonene fører vi videre inn en en moderne tid. Vi skreddersyr løsninger for kunder, slik at kundene kan få oppleve maksimal trivsel både inne og ute. Ta en kikk på bildene av laftahyttene fra Oppdal, og bli overbevist om at håndlafting og lafta hytter er noe for deg!